YP Service

Young Professionals

Bent u op zoek naar (jong) talent? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Wij ontzorgen de hoofdkantoren van een aantal grote retail organisaties al ruim 10 jaar met onze Young Professional Service. Wij zijn geen groot bureau maar kunnen als kleine retail specialist in deze markt juíst een sterke partner voor onze opdrachtgevers zijn. 

Onze Meerwaarde

Onze meerwaarde zit hem in onze jarenlange ervaring en de persoonlijke aandacht die wij onze opdrachtgevers kunnen bieden. Ons kleine en gespecialiseerde team staat, met een vast aanspreekpunt, altijd voor u klaar. Verwacht van ons niet dat wij 5 tot 10 kandidaten voor uw openstaande vacature zullen voordragen. Ons selectieproces is intensief en secuur en wij streven ernaar te allen tijde enkel een Young Professional voor te dragen die écht matcht met uw functieprofiel en uw organisatie.

Wij zijn er trots op dat in de meeste gevallen onze opdrachtgevers de 1e of 2e Ivoren Wachters kandidaat al als een perfecte match ervaren. Op deze manier worden zij optimaal ontzorgd  en hoeven zij weinig energie te verspillen aan de versterking van hun teams. Wat uw vraag ook is, wij leveren!

Kunnen wij ook u in uw personeelsbehoefte ondersteunen?

Neem contact met ons op, we komen graag een keer langs om kennis te maken!

null

Kim Roza

Managing Director

kim@ivorenwachters.nl
06 83 79 3450

null

Krijn Brandwijk

Teamlead Young Professionals
Selectieproces
Voor het realiseren van een optimale match worden deze 5 stappen van ons werving en selectieproces altijd doorlopen:
01

Werving

Binnen 1 werkdag na aanvraag starten wij ons wervingsproces. Voor extra wervingsactiviteiten, zoals een betaalde campagne, brengen wij geen extra kosten in rekening.

02

Screening

Telefonische kandidatenscreening door één van onze Junior Recruiters. Toetsing van harde functie-eisen en mogelijke dealbreakers.

03

Selectie-interview

Verdiepend gesprek door een Recruitment Consultant op ons kantoor in Amsterdam. Nadruk op zachte criteria, specifieke competenties en cultural fit.

04

Referentiecheck

Telefonische referentiecheck, in de regel bij een (oud)leidinggevende. Indien u wenst kunnen een of meerdere online assessments aan onze selectieprocedure worden toegevoegd.

05

Voordracht

Schriftelijke voordracht (profielomschrijving, redenen geschiktheid functie, motivatie van kandidaat, CV overzicht). Op basis hiervan besluit u of u onze kandida(a)t(en) voor uw eigen sollicitatieprocedure uit wilt nodigen.

Menu